8 tips till hur du kan få din parfym att vara längre

8 tips till hur du kan få din parfym att vara längre - SWESENSE

Det här har säkert hänt dig också. Varje gång du använder din favorit parfym så räknar du de korta timmarna tills den underbara doften försvinner. Med dessa tips vi kommer att visa dig så kommer du att kunna behålla den doften du använder upp till tio timmar. Du kommer att vilja höra detta! 

1. Välj den rätta platsen/platserna
Experter rekommenderar alltid att parfym appliceras på kroppsdelar där du kan känna din puls, det vill säga platser som har en högre temperatur så som bakom öronen, på vristen eller på/vid nyckelbenet. Varför? Blodtrycket går närmare hudens yta på dessa områden, vilket är det som skapar en konstant frisättning av din parfym! 

2. Lägg/spraya parfym på din hårborste 
Det första tipset är inte det enda sättet så prova även detta - spraya lite parfym på ditt hår. Det bästa sättet att göra det är att använda din hårborste. Ditt hår kommer att vara den bästa diffuser, (en diffuser är något som fördelar exempelvis doften på ett jämnt sätt), för din favoritdoft!

3. Vänta på det perfekta ögonblicket 
Din hud kommer att absorbera doften mycket lättare direkt efter en dusch. När din hud är helt ren och fuktig, doften kommer att suga i sig på huden under en längre tid och med en mycket högre intensitet! 

4. Se efter din parfym 
Om du är en av de personerna som har sin parfym i badrummet så är det dags att hitta en ny plats för dem! Fukten som samlas det minskar livslängden på din parfym. Så vi rekommenderar att du förvarar din parfym någonstans där det är svalt, torrt och mörkt. Helst i parfymens originalbox.  

5. Slösa inte med det, använd bara en liten mängd 
Lägg/spraya inte för mycket parfym, det kommer att irritera din hud samt människorna omkring dig, liksom att använda mer än det du behöver. Det bästa är att lägga/spraya en liten mängd parfym på de rätta platserna, så som vi har förklarat tidigare. Du kommer inte att ångra dig! 

6. Att gnugga parfym är förbjudet! 
Den här "tekniken" är väldigt vanlig med personer som tenderar att tänka att det här sättet kommer att få parfymens doft att vara längre. Det bästa saken att göra är att låta parfymen sugas in av sig själv, annars allt du kommer att göra är att bära bort doften. 

7. Kräm och vaselin: dina bästa vänner 
Dessa två produkter kommer att göra så att parfymen fästs mycket bättre på din hud, detta gör så att det håller för timmar. Kom ihåg att både krämen och vaselinet måste vara doftfria - du vill inte att dessa två dofter blandas och förstör din favoritparfym. 

8. Försiktig med kläderna 
Fastän det här är något väldigt populärt att göra så måste du alltid vara försiktig. Vissa dofter innehåller ingredienser som kan lämna ett märke eller till och med förstöra dina kläder. Ett bra trick är att lägga några droppar av parfymen du vill bära i din strykjärn. När du väl har styrkt klart dina kläder så kommer du att se vilken skillnad detta enkla trick gör!  

Använd dig av dessa råd och din parfym kommer att bli din bästa vän. Alla omkring dig kommer att vilja veta hemligheten bakom din underbara doft som aldrig sviker dig ;)  


1 kommentar

  • Sandra K

    Tack för enkla och bra tips.


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.