Hur du väljer rätt parfym för dig?

Hur du väljer rätt parfym för dig? - SWESENSE

Att välja en parfym som representerar dig kan kännas som näst intill omöjligt, så är det självklart att du behöver tänka till innan du väljer rätt parfym för dig. När allt kommer omkring så kommer denna doft följa med dig dag som natt! Men att göra ett val utan en efterföljd kan vara svårt, så vi vill visa dig nyckeln till hur du kan köpa DIN parfym.

Först och främst, hur självklart det än må vara, använd inte någon parfym. Doften som du tar med dig hemifrån kommer att blandas med de andra dofterna som du provar.

Det är även ingen bra idé att prova ett stort antal med olika parfymer, i själva verket vårt luktsinne kan bara identifiera sex olika dofter i samma session, så dessa dofter behöver särskiljas från varandra/vara olika.  

Även om du letar efter en parfym rekommenderar vi att du provar eau-de-colognen versionen istället, men använd alltid en av pappersremsorna som finns tillgängliga i butiken eller en miniflaska. När du testar doften genom att spraya på din hand/vrist, så behöver du endast två eller tre droppar, sedan så väntar du en stund innan du kan lukta för maximal effekt!

Som vi har sagt tidigare så ska man aldrig gnugga parfymen och, viktigast, ta en paus om du märker att din luktkänsla blir överväldigad - det bästa man kan göra i sådana fall är att lukta på kaffe granulat. Din hud kan också bli mättad, så när du applicerar en annan doft på din hud, applicera denna nya doft så långt som möjligt från den första. Använder du denna metod så kommer du att försäkra dig om att dessa två dofter inte kommer att störa/stöta ut varandra!

Även fast det kan vara svårt att planera in sådant men försök undvika att äta starkmat eller mat med många/olika örter i innan du provar olika parfymer. De påverkar hudens utdunstning/svett.

Slutligen, doften som du applicerar ändras enligt kemin som varje person har. Med andra ord så måste du tycka om doften som appliceras på din egna hand/vrist, inte någon annans.

Är du redo? Så nu vet du att hur du kan välja den perfekta parfymen för dig!! 


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.