Skillnaden mellan en damklocka och en herrklocka

Skillnaden mellan en damklocka och en herrklocka
  • Damklocka

Traditionellt sett har alltid damklockor varit mindre, elegantare, ofta med någon form av ytbehandling (rosé eller guldliknande) eller av ädelmetaller. 

Idag finns det ett stort utbud av klockor att välja mellan. De största modevaruhusen som Michael Kors, Calvin Klein eller Marc Jacobs är några av tillverkarna. Modevaruhusen släpper alltid nya modeller i samband med lanseringen av deras säsongskollektioner inom kläder. Du kan alltid hitta de senaste nyheterna här på Swesense. 

De traditionellt mindre modellerna har successivt blivit större. Idag finns det ett större storleksspann att välja på för damer än för vad som klassiskt klassas "herrklockor". 
Det finns fortfarande ett stort utbud av modeller som har de feminina egenskaperna som diamanter (diamantliknande stenar) i mindre storlekar. 

 

  •  Herrklocka

När det gäller herrklockor finns det ett stort utbud att välja mellan. Men vad är det som definieras som en herrklocka?

När man tänker på en herrklockor så är de för det mesta större till storlek, sportigare och inte lika mycket utsmyckad. Den ungefärliga storleken på herrklockor brukar ligga mellan 42-44 mm, men det finns som alltid även undantag.

Vi har sammanställt våra bästsäljande produkter under sidan herrklockor för att hjälpa er se vad som är populärt och trendigt idag. Vissa modeller är nyheter andra har funnits under längre tid men är fortfarande väldigt populära.


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.