Vanliga frågor

När kommer min beställning?

Leveranstiden är normalt 2-7 arbetsdagar beroende på ditt val av leveransmetod.

Var kan jag hämta mitt paket?

1-2 arbetsdagar efter att du lagt din order skickas ett sms / e-postmeddelande (eller båda) med leveransinformation som också innehåller din spårninsid.

Genom att svara på sms / e-post bestämmer du själv om du vill leverera hem eller om du vill hämta paketet på din närmaste hämtningsställe.

Om du väljer hemleverans bör du vara hemma mellan de tider som nämns i meddelandet. Vid misslyckad hemleverans levereras paketet till närmaste

hämtningsställe.

Du får ett meddelande efter att du har valt en

hämtningsställe eller vid misslyckat leveransförsök.

I meddelandet hittar du adressen till ditt närmaste

hämtningsställe.

Du kan också använda ditt paketnummer för att hämta din beställning.

För att hämta paketet tar du med dig hämtningsnumret du får i meddelandet och id-legitimation.

 

Hur går jag vidare om mitt paket är skadat?

Om ditt paket eller ditt innehåll är skadat när du hämtar det, ska du rapportera det direkt till hämtningsstället. Ta gärna en bild av skadan och rapportera den till vår kundservice inom 24 timmar.

Vad händer om jag inte kan eller vill hämta ut mitt paket?

För alla paket som inte löses in inom 14 dagar debiterar Swesense kunden en kostnad på 299kr. Kostnaden täcker de faktiska kostnaderna för returfrakt, hanteringsavgift och administrativa kostnader.

Om du ångrar när paketet har skickats från oss, måste du ta emot paketet om du har valt hemleverans eller hämta paketet från ditt hämtningsställe och sedan skicka tillbaka det till oss.

Betalningsvillkoren är 14 dagar. Påminnelsesavgiften är 60kr och läggs till vid betalning. En ränta på 24,00% plus tillämplig referensränta läggs också till. Om ingen betalning därefter görs kan fordran överlämnas för inkasso där ytterligare inkassokostnader kommer att läggas till.

  

Jag vill returnera min beställning - Hur gör jag?

Du har ett öppet köp i 14 dagar från det att du mottog din vara, förutsatt att du inte har använt föremålet och att det returneras i obruten förpackning och oskadat skick. Att paketet når fram till oss är ditt ansvar och det är du som kund som står för returkostnaden.

 

Kan jag ångra mitt köp?

Helt klart, om du inte är nöjd med något du beställde har du 14 dagar att avbryta efter att du fått artikeln. Naturligtvis gäller inte ångerrätten om produkten har använts eller om produktförpackningen är trasig. Varan måste returneras i oförändrat skick. När vi har tagit emot varan och konstaterat att den inte är skadad, återbetalar vi det belopp du betalade inom 14 dagar.

 

Observera att du måste ha dina målsmans tillstånd att handla på Swesense.com om du är under 18 år.

Swesense.com reserverar sig för eventuella skrivfel i texter på denna webbplats.

 

Tveka inte att kontakta oss på info@swesense.com om du har ytterligare frågor.